Witam wszystkich, mam pytanie czy można wpłacać zaliczki w systemie split-payment ? czy można tym sposobem wpłacać do 15tyś i czy trzeba powyżej tej kwoty ? pozdrawiam
Witam wszystkich, mam pytanie czy można wpłacać zaliczki w systemie split-payment ? czy można tym sposobem wpłacać do 15tyś i czy trzeba powyżej tej kwoty ? pozdrawiam
Zaliczki można wpłacać w systemie split payment, ale nie trzeba - dotyczy zakupu drewna w LP jak rozumiem. Obowiązek dotyczy tylko płatności powyżej 15 tys złotych, ale dla produktów wymienionych w ustawie. Od stycznia istnieje jeszcze obowiązek dla płatności równych lub wyższych jak 15 tys. zł weryfikacji konta na które robimy przelew - na białej liście podatników.
i nie chcą zaliczki w podzielonej płatności niby jak nie ma numeru fv to nie można, jeżeli można to na jakiej podstawie prawnej, proszę o wyjaśnienie dokładniejsze
Tu masz wszystko ładnie opisane.
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-zaliczka-w-podzielonej-platnosci-czy-to-w-ogole-mozliwe
Łącznie z informacją jak powinien wyglądać przelew
już zrobiłem i czekam na telefon jutro z ksiegowości z mojego ulubionego nadleśnictwa, ciekawe co tym razem wymyślą