Mam trochę drewna na podlogi i schody, czy można je w suszarni wysuszyć razem? Wszystko ma byc wysuszone do 12%
Mam trochę drewna na podlogi i schody, czy można je w suszarni wysuszyć razem? Wszystko ma byc wysuszone do 12%
Nie jest to niemożliwe, kilkukrotnie byłem świadkiem takiego suszenia. Jeśli jednak chce się otrzymać wartościową tarcicę dla tych gatunków powinno się stosować całkiem różne procesy suszenia.
Witam. Poszukuję schematu oraz wszelkich informacji niezbędnych do budowy bębna do lakierowania drobnych elementów drewnianych. Jeżeli posiada ktoś z Państwa również informacje przydatne podczas samego procesu lakierowania bębnowego, również będę bardzo wdzięczny. Za każdą pomoc z góry serdecznie dziękuję
wyschnie łagodniej nic nie przeszkadza.
grzybków). Bęben o przekroju sześciokąta z jedną ścianką wyjmowaną, silniczek z przekładnią. jeden bęben używam do szlifowania (grzybki + ścinki papieru ściernego), drugi bęben do wstępnego lakierowania. Ostateczne lakierowanie robię pistoletem.
Bębny działają super, jednak mają taką wadę - hałas jest ogromny jak elementy się przewracają w bębnie