Czy można suszyć dąb i sosnę razem?

Vlákno fóra

5 príspevkov
J
Jacek

Mam trochę drewna na podlogi i schody, czy można je w suszarni wysuszyć razem? Wszystko ma byc wysuszone do 12%

↩️ 5 príspevkov
J
Jacek 1 aug 2009, 13:06

Mam trochę drewna na podlogi i schody, czy można je w suszarni wysuszyć razem? Wszystko ma byc wysuszone do 12%

D
Dominik 7 aug 2009, 01:58

Nie jest to niemożliwe, kilkukrotnie byłem świadkiem takiego suszenia. Jeśli jednak chce się otrzymać wartościową tarcicę dla tych gatunków powinno się stosować całkiem różne procesy suszenia.

P
Piotr 2 sep 2009, 11:27

Witam. Poszukuję schematu oraz wszelkich informacji niezbędnych do budowy bębna do lakierowania drobnych elementów drewnianych. Jeżeli posiada ktoś z Państwa również informacje przydatne podczas samego procesu lakierowania bębnowego, również będę bardzo wdzięczny. Za każdą pomoc z góry serdecznie dziękuję

E
ersste ↩ Dominik Jabłoński 25 sep 2009, 21:47

wyschnie łagodniej nic nie przeszkadza.

P
Paweł ↩ Piotr 29 sep 2009, 23:05

grzybków). Bęben o przekroju sześciokąta z jedną ścianką wyjmowaną, silniczek z przekładnią. jeden bęben używam do szlifowania (grzybki + ścinki papieru ściernego), drugi bęben do wstępnego lakierowania. Ostateczne lakierowanie robię pistoletem.

Bębny działają super, jednak mają taką wadę - hałas jest ogromny jak elementy się przewracają w bębnie

↩️ Odpovedať vo vlákne

← Fórum
Nahlásiť chybu