Witam nie wiem co się dzieje mój trak krzywo tnie ściąga na lewą str. i nie jest to wina pił to już spr. na 100% po najprawdopodobniej w momencie popuszczenia kloca przez wózek z kleszczami wiem że powodów może być mnóstwo nie znacie jakiegoś dobrego fachowca
Witam nie wiem co się dzieje mój trak krzywo tnie ściąga na lewą str. i nie jest to wina pił to już spr. na 100% po najprawdopodobniej w momencie popuszczenia kloca przez wózek z kleszczami wiem że powodów może być mnóstwo nie znacie jakiegoś dobrego fachowca
Bo jak było ok a teraz krzywi to może być wina złego ustawienia ramy trudno to wytłumaczyć po prostu nie idzie prosto w stosunku do szyn wózka tylko pod skosem. musisz to sprawdzić sprawdź też czy równo zużywają ci się klocki z przodu ramy.
Może też być wina luźnego łożyska na korbowodzie z jednej strony ale to by krzywiło na całej długości
Kolego trak to 60 74 rok ale nie jest mocno eksploatowany ok 2500m3 rocznie a za komuny też dużo nim nie cieli. łożyska wymieniłem wszystkie.
Nie wiem czy problem nie leży w tym że kloca dociska wałek ale z jednej strony jest siłownik a z drugej łańcuch i po stronie siłownika dociska mocniej i go nie równo prowadzi. moi pracownicy mówią że krzywi go gdy popuszczą wóżek podawczy moim zdaniem problem może byc na wałkach.
piły
wózek podawczy nie ustawiony na środku i naciągają kloc
rama na klockach przesunięta
wór wyrobiony lub skrzywiony.
W warminsko mazurskim polecił bym tobie fachowca ale on dalej jechać nie będzie chciał
mazurskiego? Mamy podobny problem, i potrzebujemy pomocy gdyz zmienilismy juz ramke w traku i to nie pomoglo. pozdrawiam
Wezwij serwis producenta
Kolego. Możesz podesłać namiary na fachowca od traków gkt60. Kupiłem trak i coś w nim stuka. Nie mogę tego namierzyć. Mój numer 505017347
witam ustawiamy traki usuwamy takie usterki jak macie opisane w razie zainteresowania 698487875