problemy z ramowym trakiem fod

Тема форуму

9 дописів
W
wacek

Witam nie wiem co się dzieje mój trak krzywo tnie ściąga na lewą str. i nie jest to wina pił to już spr. na 100% po najprawdopodobniej w momencie popuszczenia kloca przez wózek z kleszczami wiem że powodów może być mnóstwo nie znacie jakiegoś dobrego fachowca

↩️ 9 дописів
W
wacek 21 гру 2011, 15:48

Witam nie wiem co się dzieje mój trak krzywo tnie ściąga na lewą str. i nie jest to wina pił to już spr. na 100% po najprawdopodobniej w momencie popuszczenia kloca przez wózek z kleszczami wiem że powodów może być mnóstwo nie znacie jakiegoś dobrego fachowca

T
tarstol 5 січ 2012, 23:12

D
Darek 10 січ 2012, 23:09

Bo jak było ok a teraz krzywi to może być wina złego ustawienia ramy trudno to wytłumaczyć po prostu nie idzie prosto w stosunku do szyn wózka tylko pod skosem. musisz to sprawdzić sprawdź też czy równo zużywają ci się klocki z przodu ramy.

Może też być wina luźnego łożyska na korbowodzie z jednej strony ale to by krzywiło na całej długości

W
wacek 13 січ 2012, 20:34

Kolego trak to 60 74 rok ale nie jest mocno eksploatowany ok 2500m3 rocznie a za komuny też dużo nim nie cieli. łożyska wymieniłem wszystkie.

Nie wiem czy problem nie leży w tym że kloca dociska wałek ale z jednej strony jest siłownik a z drugej łańcuch i po stronie siłownika dociska mocniej i go nie równo prowadzi. moi pracownicy mówią że krzywi go gdy popuszczą wóżek podawczy moim zdaniem problem może byc na wałkach.

M
Marcin 19 січ 2012, 07:59

piły

wózek podawczy nie ustawiony na środku i naciągają kloc

rama na klockach przesunięta

wór wyrobiony lub skrzywiony.

W warminsko mazurskim polecił bym tobie fachowca ale on dalej jechać nie będzie chciał

R
Radek 13 лют 2012, 14:57

mazurskiego? Mamy podobny problem, i potrzebujemy pomocy gdyz zmienilismy juz ramke w traku i to nie pomoglo. pozdrawiam

K
karol 27 бер 2012, 22:02

Wezwij serwis producenta

P
Pozdrawiam Rafał z Tartak Tylkowo ↩ Marcin 22 тра 2024, 21:10

Kolego. Możesz podesłać namiary na fachowca od traków gkt60. Kupiłem trak i coś w nim stuka. Nie mogę tego namierzyć. Mój numer 505017347

T
TARTACZNIK 1 чер 2024, 05:27

witam ustawiamy traki usuwamy takie usterki jak macie opisane w razie zainteresowania 698487875

↩️ Відповісти в темі

← Форум
Повідомити про помилку