Witam. Studiuje Zarządzanie i Inżynierie produkcji i właśnie chciałbym zacząć pisanie pracy inżynierskiej, wybrałem sobie temat związany z obróbka drewna, \"Zautomatyzownie linii przecierania drzewa w tartaku o nazwie....\"( coś w tym stylu, gdy napisze już prace temat zostanie poprawiony ) chciałbym prosić drogich użytkowników tejstrony o pomoc w doborze literatury...Wybralem temat zwiazanz z drzewem poniewaz, pracuje w branzy i mnie to ciekawi. Z gory dziekuje.
Witam. Studiuje Zarządzanie i Inżynierie produkcji i właśnie chciałbym zacząć pisanie pracy inżynierskiej, wybrałem sobie temat związany z obróbka drewna, \"Zautomatyzownie linii przecierania drzewa w tartaku o nazwie....\"( coś w tym stylu, gdy napisze już prace temat zostanie poprawiony ) chciałbym prosić drogich użytkowników tejstrony o pomoc w doborze literatury...Wybralem temat zwiazanz z drzewem poniewaz, pracuje w branzy i mnie to ciekawi. Z gory dziekuje.
Ja kończę studiować na Polibudzie i właśnie wprowadzili nam projekt inżynierski.
Nie jest lekko. Aby zobaczyć jak było, proponuję lekturę \" Tartacznictwo w Finlandii\" oraz J.Gromadzki \" Technologia drewna\" cz.I. Tam znajdziesz podstawy przetarcia. Nie wiem, jaka jest nowa literatura w tym temacie, bo się tą dziedziną nie zajmuję (na szczęście ). Proponuje kontakt z firmami wyposażającymi tartaki w nowoczesne linie przetarcia lub z dr hab. inż. S. Krzoskiem z SGGW w Warszawie wydział technologii drewna. Powodzenia :)
Dziękuje ,mam chociaż jakiś punkt zaczepienia:)