Witam Koledzy,
Gdzie i w jaki sposób w algorytmach zakupu stosowana jest łączna ocena oferty zakupu ( cena + lokalizacja + przerób)? Pytam, gdyż zarówno w regulaminie jaki i prezentacji jako główne kryterium opisana jest ocena uzyskana za kryterium cena ( decyzja 104, paragraf 7 ). Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, gdzie ona ma jakikolwiek wpływ na zakup.
Znacie jakąś firmę, które daje przerób mniejszy niż 100% ?
Witam Koledzy,
Gdzie i w jaki sposób w algorytmach zakupu stosowana jest łączna ocena oferty zakupu ( cena + lokalizacja + przerób)? Pytam, gdyż zarówno w regulaminie jaki i prezentacji jako główne kryterium opisana jest ocena uzyskana za kryterium cena ( decyzja 104, paragraf 7 ). Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, gdzie ona ma jakikolwiek wpływ na zakup.
Znacie jakąś firmę, które daje przerób mniejszy niż 100% ?
Waga kryterium ceny wynosi 0.85, kryterium lokalizacji 0.075, kryterium przerobu 0.075
Waga kryterium ceny wynosi 0.85, kryterium lokalizacji 0.075, kryterium przerobu 0.075
Wagi są mi znane. Łącznie mogą dać ocenę 10 jednak, gdzie jest ona brana pod uwagę? Wspomniany paragraf mówi tylko o braniu pod uwagę wartości punktowej uzyskanej w kryterium ceny, czyli ocena 10 przy cenie powyżej wskaźnikowej.
Sposób oceny zawarty jest w regulaminie sprzedaży par. 3 pkt 16
Ocena łączna sklada się z punktow uzyskanych za cenę x waga + punkty za lokalizację x waga + punkty za przerób x waga.
Czyli przy maksymalnych ocenach :
10x0,85 + 10x0,075+10x0,075 = 10 pkt za całość
W jakim regulaminie sprzedaży? Możesz podać link?
Dodatkowo cały czas pytam, gdzie ta "ocena łączna" jest stosowana skoro w decyzji 104 jak wół jest napisane, że przy obłożeniu powyżej dostępnej masy kryterium jest cena, a nie ocena łączna.
ilość redukowana jest proporcjonalnie w oparciu o ocenę uzyskaną za oferowane ceny. Jeśli dobrze rozumiem im większa cena tym mniejsza redukcja, a ocena 10 będzie dla cen wskaznikowych i wyższych, dalej chyba i tak jest ocena łączna za wszystko. Generalnie to nadal pewników brak. Nic dodać nic ujać.
Decyzja 105 jako zmiana do decyzji 104 http://drewno.zilp.lasy.gov.pl/drewno/decyzja_nr_105_dglp_zmieniajaca_decyzje_nr_104.pdf
Dziękuje za odpowiedź. Zdaje się ona być racjonalna, ale w sumie jest to bardzo nieciekawa informacja.
bardziej opłaca dostarczyć niż nabijać kieszenie tym złodziejom z sąsiednich nadleśnictw.
Są dwa warianty , większa i mniejsza suma przypisów . A jeśli jest równa wystawionej ilości to bez wzg. na cenę system przypisze wszystkim po tyle ile zgłosili. Ja tak to rozumiem , bo jest to logiczne, ale czy tak jest ? Czyli nie trzeba by było nabijać pod niebiosa cen , wystarczy przypilnować obłożenie :)
W przypadku równej zależy od tego jakie ceny dali inni. Jeśli wszyscy minimalną to po równo w innym wypadku decyduje cena.
Z tym obłożeniem to nie tak łatwo. Nie wiem z jakiego regionu Pan jest, ale nie pamiętam zakupów u mnie, gdzie obłożenie było niższe niż 100%. Dodatkowo w zeszłych dwóch latach zaobserwowałem proceder, gdzie w ostatnim dniu widoczne obłożenie oscyluje w granicy 100% żeby później nagle wyskoczyć bardzo wysoko - pewnie wpada jakiś kupiec lub kupcy z dużymi masami.
>>>W przypadku równej zależy od tego jakie ceny dali inni. Jeśli wszyscy minimalną to po równo w innym wypadku decyduje cena.
Wątek stracony po pierwszym zdaniu ! Dlaczego ???
Wysyłałem dwa razy i dwa razy przeszło tylko jedno zdanie ......