wpływ stali na drewno

Wątek forum

3 wpisy
M
mk

I vice versa zresztą też.

W skrócie: czy pozostawienie stalowych elementów w belkach - na przykład podczas mocowania i instalowania różnych rzeczy - w jakiś sposób wpływa na ich wytrzymałość? No i z drugiej strony dobrze byłoby wiedzieć, czy te wszystkie złączki szybciej korodują albo coś w tym rodzaju.

Ktoś ma szersze, fachowe informacje na ten temat?

↩️ 3 wpisy
M
mk 21 sty 2021, 09:46

I vice versa zresztą też.

W skrócie: czy pozostawienie stalowych elementów w belkach - na przykład podczas mocowania i instalowania różnych rzeczy - w jakiś sposób wpływa na ich wytrzymałość? No i z drugiej strony dobrze byłoby wiedzieć, czy te wszystkie złączki szybciej korodują albo coś w tym rodzaju.

Ktoś ma szersze, fachowe informacje na ten temat?

M
mk 25 sty 2021, 11:37

Smuci mnie ten fakt... Trzeba będzie popytać gdzie indziej.

Spece od drewna milczą, być może fachowcy zajmujący się stalą będą bardziej rozmowni. Zapytam przez stronę Inox Polska o to samo. I mam nadzieję, że ktokolwiek w jakikolwiek sposób pochyli się nad moją sprawą...

A
Adam 27 sty 2021, 17:08

Oczywiście że mocowanie elementów stalowych ma wpływ na drewno .Dlatego projektując połączenia trzeba uwzględniać wiele czynników przekroje drewna i spośób zabezpieczenia stali .(Tak zwana klasa korozyjności metalu).To jest specjalistyczna wiedza inżynierska , projektancka .

↩️ Odpowiedz w wątku

← Forum
Zgłoś błąd