trak szerokotaśmowy problem!!! pilne.

Forenthread

3 Beiträge
G
Gregory

Witam niedawno kupiłem używany słowacki trak kpp900 na piłę 80mm. do tego mam ostrzałkę, walcowarkę, i szrankownik. Nie wiem za bardzo jak mam się zabrać za wyprawę pił, bo piły na wąska taśmę zawoziłem do faceta który się tym trudnił. Naostrzyłem używaną piłe która miała już dość duży szrank i cięcie nie szło dobrze tzn. piła falowała w drewnie a jedna nawet pękła. Nie wiem do kogo mam się udać z tym problemem, bo w okolicy są tylko traki na wąską taśmę. Dzięki za każdą propozycję

↩️ 3 Beiträge
G
Gregory 21 Feb 2010, 12:45

Witam niedawno kupiłem używany słowacki trak kpp900 na piłę 80mm. do tego mam ostrzałkę, walcowarkę, i szrankownik. Nie wiem za bardzo jak mam się zabrać za wyprawę pił, bo piły na wąska taśmę zawoziłem do faceta który się tym trudnił. Naostrzyłem używaną piłe która miała już dość duży szrank i cięcie nie szło dobrze tzn. piła falowała w drewnie a jedna nawet pękła. Nie wiem do kogo mam się udać z tym problemem, bo w okolicy są tylko traki na wąską taśmę. Dzięki za każdą propozycję

J
Jan Chmura 22 Feb 2010, 09:36

Trzeba odpowiednio naprężyc-rozwalcowac piłę. Po wyrównaniu naprężeń obydwu płaszczyzn, nalezy lekko rozwalcowac grzbiet piły, tak zeby linia uzębienia była napięta

T
tartacznik 2 Mär 2010, 07:35

poniewaz wolalem kupic maszyne polskiej produkcji wiedzac ze pily robia pod nie,ze jest serwis na miejscu,ze jest instrukcja w jez.polskim.Wolalem wydac pare zlotych wiecej na nowa niz kupic nieco tansza zagraniczna ale uzywana gdzie potem problem goni problem,przerabialem juz to z wieloma maszynami.

↩️ Im Thread antworten

← Forum
Fehler melden