Komentáre: Pikieta przemysłu drzewnego osiągnęła cel

Komentáre k článku

4 komentárov
💬 4 komentárov
A
Adam 11 okt 2011, 14:26

Oby tak było ale ceny drewna nie spadną na pewno.Może zostanie wprowadzony jasny system w którym każdy będzie mógł przewidzieć i się odpowiednio zaopatrzyć.Znając realia w naszym kraju tylko część Tartaków zrozumie i będzie w stanie prawidłowo działać,reszta i tak szuka szansy gdzie taniej lub na czarno bo wiemy że tak jest.Dziwi mnie jednak opinia że państwo dopłaca do biomasy co jest prawdą a przez to traci wpływy z podatków co jest już tylko w małej części prawdą ponieważ jak wiemy branża tartaczna to branża operująca w 80 % na \"stratach w produkcji\" a więc podatki są tu na ostatnim miejscu. Chyba że w ostatnich paru miesiącach się zmieniło .

W
Wujek 12 okt 2011, 19:59

Kilkanaście czy kilkadziesiąt osób pikietujących - to bardoz mała reprezentacja. Środowisko rozproszone, więc kogo tak naprawdę PIGPD reprezentuje?

To ważne pytanie.

R
rj 13 okt 2011, 07:56

Podatków nie płaci się tylko od zysków ,a przemysł drzewny przez system Tomaszewkiego może już się zwijać.

J
Janusz 18 okt 2011, 09:19

który pozyskuje drewno z lasów państwowych o około 40% taniej niż ja mogę kupić. TŁUMACZYŁ mi to tym że on bieże tysiące metrów i dla tego ma taniej , a ja jako początkujący lub biorący mało muszę płacić max. Czy to przypadkiem nie dyskryminacja. Przecież małe tartaki też mają prawo prowadzić działalność. Wszak podatki płacimy jednakowo.

💬 Pridať komentár

← Fórum    ← Späť na článok
Nahlásiť chybu